Twiske Oostzaan strand “De Leers” 10-05-2018

Twiske Oostzaan strand “De Leers” 10-05-2018

Hemelvaart ochtend toch wel vroeg zo na de Alkmaar city run by night… maar we hebben er zin in😃 de eerste buitenwater duik in 2018 de temperatuurmeter in de auto geeft 9 graden aan toch iets minder dan het de rest van de week geweest is maar het is droog en de zon laat zich af en toe zien!

Met de auto rijden vanuit Heerhugowaard in 35 min naar het Twiske strand De Leers.

De ruime parkeerplaats vlak aan de instapplaats is leeg, dat verbaast mij maar Tim vind het niet zo gek gekeken naar de watertemperaturen…. Kwestie van goed aankleden zeg ik😜

Ik probeer voor we het water in gaan de onderwater kaart een beetje in mijn hoofd te krijgen, alleen is mijn korte termijn geheugen niet heel best😂

Bij de instapplaats staat een bankje in het water zodat je makkelijk je uitrusting aan en uit kunt trekken.

De bodem is erg zacht waardoor het zicht om ons heen meteen verdwenen is.. We besluiten bovenwater uit te zwemmen naar de boei op ongeveer 5 meter van de kant en dalen hier af naar het platform onder ons op 7 meter diepte, het water is erg donker en het zicht ongeveer een meter of 3, het platform duik dan ook uit het niets op.

We proberen het parcours onder water te volgen, we komen kabel haspels tegen en wat kleine kleine bootjes eenmaal door de thermocline heen daalt de temperatuur 7 graden, ook was er leven onderwater na even goed kijken zat er in een van de bootjes een Baars verstopt, volgens mij schrikt al dat roze toch een beetje af!

Na ruim een half uur hebben we een beetje koud maar toch weer veilig de kant bereikt!

Na afloop hebben we nog heerlijk geluncht bij het naast gelegen paviljoen, waar je een mooi uitzicht hebt over het Twiske en waar je een stempel kunt halen voor je logboek!

Wij gaan zeker nog eens terug om de rest van het parcours te duiken!

Groetjes Melissa🐠

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *